pauli zg
Wiek: 18 Dołączyła: 07 Sie 2007 Posty: 18 Skąd: zielona gora
Wysłany: 2007-08-08, 14:11
Ja równiez nie wyobrażam sobie życia bez muzyki.Dla mnie muzyka jest czyms wyjątkowym.NIe ograniczam się do słuchania jednego gatunku muzyki.Czasami mam ochotę posłuchać czegoś spokojnego np. jazzu albo soulu, a czasami czegos mocniejszego jak muzyka elektroniczna Największym wzorem dla mnie do naśladowania jest słynna saxofonistka Candy Dulfer,w przyszlosci chcialabym grac tak jak ona.
Wysłany: 2007-08-28, 13:59
Fascynuje mnie muzyka lat 70, 80, czasy hippisów Uwielbiam Janis Joplin
W sumie to słucham bardzo różnorodnej muzyki, ale najbardziej preferuję rocka. Zdecydowanie nie lubię techna, hip-hopu, rapu itp. Z obecnych wokalistów na polskim rynku muzycznym szczerze podziwiam Ewelinę Flintę, o czym wszyscy wiedzą Bardzo lubię Myslovitz, Wilki, Hey, Happysad.
Każda piosenka ma w sobie coś magicznego i każdy potrafi dostrzec w niej coś innego, dlatego tak wiele zależy od gustów
_________________ "Mamy tylko siebie, wielką mamy moc!" Kajb;**
"W sile była moja słabość. W mojej słabości odnajdę siłę." - JB
Wiek: 16 Dołączyła: 07 Maj 2007 Posty: 187 Skąd: Kraków xD
Wysłany: 2007-08-28, 15:09
Heh... A ja będę się wydawać banalna jak to napiszę :P Słucham głównie popu czyli Gosię Andrzejewicz, Jojo albo Nelly Furtado. Ale nie gardze poezją śpiewaną taką jak piosenki Michała Bajora Oprócz tych wykonawców lubię piosenki które "z czymś mi się kojarzą"... Mogłabym słuchać wszystkiego, byle by mi coś grało, większych wymagań nie mam :)
Wiek: 16 Dołączyła: 07 Maj 2007 Posty: 187 Skąd: Kraków xD
Wysłany: 2007-09-03, 17:12
Ostatnio kocham słuchać spokojnej muzyki, albo piosenki zespołu Feel. Przy okazji chciałam pogratulować chłopakom z Feel'a za 2 nagrody w Sopocie!!! :*
Wiek: 23 Dołączyła: 05 Maj 2007 Posty: 110 Skąd: Leeds-UK
Wysłany: 2007-09-06, 00:58
Dla mnie muzyka jest wazna,ale nie tak jak film:).Dlatego nie mam jakiegos konkretnego,ulubionego rodzaju,ktory notorycznie slucham.Lubie wszystko...no moze poza dance I disco polo.Mam wielki sentyment do polskiego rocku I wogole do polskiej muzyki,a to ze wzgledu na moja obecna sytacje.Uwielbiam muzyke lat 50. czyly rock'n'roll:D!Poza tym slucham wszystkiego,czyli rocku,hip-hopu,techna,jazzu itd. Ostatnio mam faze na Marie Peszek,Hey,Strachy na lachy,Stasia Soyke I wogole polska muzyke:)! Na koniec dodam,ze najbardziej to chyba lubie muzyke filmowa,a teraz jestem oczarowana soundtrack'iem z JBO:)! Polecam...
_________________ Miasto chodze swoimi drogami,a ty mi je wyznaczasz swymi przystankami...
Ostatnio kocham słuchać spokojnej muzyki, albo piosenki zespołu Feel. Przy okazji chciałam pogratulować chłopakom z Feel'a za 2 nagrody w Sopocie!!! :*
A mi się feel nie podobał ..
Tak jak mówili - tkaie zimno biło od tego gościa, a jak dla mnie wokalista musi mieć coś co przyciąga. On tego nie miał - a ja wole posłuchać prawie tej samej piosenki w wykonaniu kogoś innego ;)
tecza - też uwielbiam muzyke filmową ;) Szczególnie musicalowa ;)
Ostatnio zasłuchuje się w 'Dreamgirls' ;) POLECAM!
Rzeczywiście, muzyka towarzyszy Nam prawie codziennie i często właśnie muzyka przywołuje nasze wspomnienia . Uwielbiam piosenki które mi sie z czymś kojarzą, wtedy gatunek nie ma znaczenia. A gdy po prostu sobie coś puszczam to naogół są to składanki lub muzyka filmowa :)
Wysłany: 2008-03-27, 19:21
Natha napisał/a:
A piosenki Piotra Rubika są rewelacyjne..."Psalm dla Ciebie", "Niech mówią że to nie jest miłość" i inne
Rubika słucham od ponad 2 lat... Chodzę na koncerty itd...Jednak od prawie 5 lat, moim numerem 1 jest Dorota Jarema.. najlepsza jak dla mnie artystka w Polsce i do tego wspaniała kobieta, bo miałyśmy okazję się poznać...
Drugie miejsce zajmuje u mnie Joanna Słowińska. Jako jedyna spiewająca w Polsce techniką "głosu bialego"... Śpiewa folk i jazz..
Uwielbiam też słuchać wszystkich wykonawców(oryginalnych) "Tryptyku Świętokrzyskiego"...
Ulubione piosenki, to te, które śpiewają moje ulubione gwiazdy...
I ciągle przychodzą nowe...
Ostatnio:
"Callin you"; "i'm every woman" i "That's what friends are for"- Doroty Jaremy
"Kalina" i "Znak"- Joasi Słowińskiej
Oraz wszystkie pochodzące z "Tryptyku Świętokrzyskiego" Książek/Rubik
_________________ 'pierwszy raz zdarzyło się by biała wokalistka śpiewała tak czarnym głosem" Dorota Jarema, nowy album SONI od 23.06.2008 na www.fonografika.pl
Wysłany: 2008-09-01, 01:08
Feel'a nie lubię... to nie ta muzyka... u mnie tylko JAREMA, JAREMA, JAREMA...
_________________ 'pierwszy raz zdarzyło się by biała wokalistka śpiewała tak czarnym głosem" Dorota Jarema, nowy album SONI od 23.06.2008 na www.fonografika.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum